В 3 часа тази нощ преминаваме към лятно часове време, като

...
В 3 часа тази нощ преминаваме към лятно часове време, като
Коментари Харесай

Дойде лятно време! Преместете стрелките с час напред

В 3 часа тази нощ преминаваме към лятно часове време, като за задачата би трябвало да преместим стрелките на часовника с един час напред. Времевата рокада изяжда един час от съня ни и прави от традиционно 24-часово денонощие, най-краткият ден в годината - с дълготрайност едвам 23 часа. 

От началото на тази година европейският парламент води диспути дали да не анулира промяната тутакси два пъти годишно, като преценя икономическите изгоди и вредите за здравето на хората. Засега обаче ситуацията остава както досега.

С лятното време се цели подсигуряване на по-добро съвпадение на часовете от светлата част на денонощието и дейните часове за работа и учебно заведение. То е най-често употребявано в регионите с сдържан климат, заради забележителните промени в съотношението светла/тъмна част на денонощието, според от сезона на годината.

През последните години редица страни се отхвърлят от потреблението на лятното часово време. Сред тях са Казахстан - 9 от 14 области (2004), Киргизстан (2005), Ирак (2007), Пакистан (2009), Бангладеш и Грузия (2010), Армения (2011) Египет (2014), Азербайджан (2015). В интервала 2011-2014 Русия остава целогодишно на лятното часово време, само че след неодобрение от поданици в разнообразни райони на Руската федерация поради късния изгрев, държавното управление взема решение през 2014 страната да остане за непрекъснато на зимното часово време, като това важи за цяла Русия и елементи от Украйна (областите Донецк, Луганск и Крим).

Държавите, които се отхвърлят от зимното часово време и остават за непрекъснато на лятното, са Аржентина (2009), Беларус (2011), Чили, Турция и така нататък " Севернокипърската турска република " (2016), също по този начин Сингапур, Узбекистан и част от Малайзия (в останалата част работи така наречен " Малайзийско часово време " ).

През 2007 Венецуела вкарва лична часова зона като с указ на тогавашния президент Уго Чавес, времето се измества с половин час обратно. Канадската провинция Нюфаундленд също има половин часова разлика по отношение на другите провинции по атлантическото крайбрежие на страната./ Трафик Нюз
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР